X

Les Canàries reclamen solucions al Govern central per derivar la càrrega migratòria

Aquest dijous, el Ministeri de l'Interior ha ordenat la sortida d'uns altres 200 dels 1.700 migrants que encara eren al moll d'Arguineguín

19/11/2020

Les Canàries reclamen solucions al Govern central per derivar la càrrega migratòria

Segons la Policia, la majoria dels migrants que han arribat a les Canàries són marroquins. Aquest dijous el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, viatjarà a Rabat per cercar la implicació de les autoritats del país per frenar la sortida d’embarcacions amb migrants a bord. Mentrestant el titular de Migracions, José Luis Escrivá, tornarà a visitar l’arxipèlag.

Aquest dijous, el Ministeri de l’Interior ha ordenat la sortida d’uns altres 200 dels 1.700 migrants que encara eren al moll d’Arguineguín. La Creu Roja insisteix en la manca de recursos per atendre’ls. Una situació que també ha valorat la ministra d’Igualtat Irene Montero.

Per part seva, el president del cabildo de Gran Canària ha demanat per carta a Pedro Sánchez que lideri els diferents ministeris per cercar solucions al problema.

De moment, les agències de l’ONU ACNUR i l’Oficina per a les Migraciones han confirmat que s’intal·laran a l’illa mentre duri la crisi migratòria.

19/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris