X

L’increment de positius per Covid a Alaior no comporta, de moment, més restriccions

Salut controlarà durant vint dies la gestió de la Residència Geriàtrica Es Ramal

19/11/2020

L’increment de positius per Covid a Alaior no comporta, de moment, més restriccions

La Conselleria de Salut ha designat una coordinadora sanitària per controlar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre i també del personal de la residència. La plantilla, l’equip directiu i els seus responsables, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions i ordres de la coordinadora en tots els procediments relacionats amb la COVID-19.

Els responsables municipals agraeixen aquest suport i insisteixen que els nous positius estan controlats, són brots familiars, de manera que no hi hauria transmissió comunitària.

L’ingrés a l’hospital d’onze residents del geriàtric, per facilitar l’aïllament de la resta, ha elevat l’ocupació dels llits del Mateu Orfila fins al punt que s’han hagut de suspendre una dotzena d’operacions. Així i tot, i malgrat que Alaior supera àmpliament els 250 casos per 100.000 habitants que indiquen risc extrem, de moment el poble no es confinarà, segons ha detallat la presidenta del Consell de Menorca

El Govern ha intervingut vuit residències de persones majors des de l’inici de la pandèmia. En aquests centres per a gent gran de Balears hi ha 88 usuaris amb contagi actiu, 76 dels quals estan hospitalitzats, i 90 professionals contagiats.

19/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris