X

El BOE publica el concurs de creditors de Majorica

L'advocat Fernando Martínez Sanz serà l'administrador concursal i qui haurà d'encarregar-se de la gestió econòmica de l'empresa 

20/11/2020

El BOE publica el concurs de creditors de Majorica

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest divendres la declaració del concurs de creditors de Majorica S.A.O., en la qual es nomena a l’advocat Fernando Martínez Sanz com a administrador concursal. Recull així una resolució del Jutjat del Mercantil número 1 de Palma signada el passat 12 de novembre. Martínez Sanz va acceptar el càrrec d’administrador concursal el dia 10.

Amb aquest acte s’acorda la suspensió de les facultats d’administració i disposició de Majorica, que queden substituïts per l’administrador concursal. Aquest haurà d’encarregar-se de la gestió econòmica de l’empresa, com la renegociació de deute, la recerca d’inversors, o un possible ERE que es va anunciar als treballadors en informar del concurs.

El Jutjat efectua la crida als creditors perquè comuniquin a l’administrador l’existència dels seus crèdits conforme a la llei, presentant-los a l’adreça postal del despatx de Martínez a Castelló o a través de correu electrònic.

El concurs de creditors respon a la difícil situació econòmica que travessa l’empresa perlera, amb seu a Manacor. Majorica ha notat amb força l’impacte de la crisi del Covid-19, ja que les seves vendes estan estretament vinculades al turisme -amb punts de venda a aeroports i creuers-.

Com a conseqüència, Majorica, que va aplicar un ERTE parcial fa mesos, ha entrat en suspensió de pagaments. De moment, els treballadors en actiu han cobrat la meitat de la nòmina d’octubre i es preveu que la resta el rebin pròximament, segons fonts de CCOO.

El director general de Majorica, Didier Grupposo, va explicar que es preveu tancar l’any amb una quarta part de les vendes que es van registrar en 2019. Durant la pandèmia es van intentar buscar fórmules per superar la crisi, però les males xifres de setembre i octubre, després d’un estiu d’escasses vendes, van obligar a presentar el concurs voluntari de creditors.

Grupposo va indicar que la prioritat és complir amb els treballadors i que se’ls va transmetre que qualsevol ingrés aniria preferentment al pagament de nòmines.

També va confirmar l’existència d’un grup inversor interessat en Majorica, i va aclarir que “no té cap mena de dubte respecte a mantenir la producció a Manacor”. Es tracta d’un grup espanyol, format majoritàriament per persones de Mallorca, i segons Grupposo es comprometen a mantenir “més del 50 per cent de la plantilla”.


Majorica anuncia que entra en un concurs de creditors
Sindicats i Direcció General de Treball diuen que treballaran per assegurar el màxim nombre de llocs de feina a Majorica
El jutge accepta el concurs de creditors de Majorica

20/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris