X

La paperassa de les ajudes pel lloguer impedeix que molts ciutadans les demanin

Es tracta d'unes prestacions estatals per fer front a la crisi de la Covid que compten amb un pressupost de 4,1 milions d'euros

20/11/2020

La paperassa de les ajudes pel lloguer impedeix que molts ciutadans les demanin

La paperassa per tramitar les ajudes de lloguer per la covid-19 ha impedit que molts ciutadans hagin demanat aquesta prestació estatal per fer front a la crisi econòmica. La conselleria de Mobilitat i Habitatge n’ha rebut 1.992 sol·licituds. És una xifra inferior a l’esperada. Així ho ha reconegut el director general d’Habitatge en declaracions als micròfons d’IB3 Ràdio.

Eduardo Robsy ha explicat que esperava que aquesta convocatòria d’ajudes estatals tendria una millor acollida, tal com ha passat a comunitats com Astúries. Per les Illes hi havia un pressupost de 4,1 milions d’euros; però no s’ha exhaurit per la manca de participació. Robsy ha afirmat que “la resposta ha estat limitada esperàvem un volum més alt de sol·licituds; la informació l’hem moguda per xarxes socials, ho hem comunicat als mitjans de comunicació i també hem insistit als consells insulars i al tercer sector”.

ESTAT DE LA TRAMITACIÓ: 

De les 1.992 sol·licituds se n’han pagades 193, això són 432.000 euros. El fet que la tramitació d’aquestes prestacions hagi estat únicament per via telemàtica ha fet que la qualitat de la documentació lliurada a l’Administració no sigui d’una gran qualitat. Això ha causat un endarreriment en la tramitació de les sol·licituds, ja que no se’n pot pagar la següent si abans no s’ha resolt aquella que va davant.

“Volem que tothom o el màxim número possible de  persones puguin rebre l’ajuda. Avançar ens costa perquè les peticions no estan tan bé com ens agradaria i em hem de fer feina de gratar per confirmar que les peticions compleixen amb allò que demana Madrid”, assenyala Robsy.

La Conselleria d’Habitatge espera haver finalitzat la tramitació de les ajudes de lloguer per alleugerir la crisi econòmica de la covid-19 a finals d’any.


S’inicien els pagaments de les ajudes al lloguer del Govern
Augmenten un 54% les sol·licituds per les ajudes al lloguer respecte fa un any
Ajudes al lloguer fins a finals de setembre
El Govern rep 1.650 sol·licituds d’ajudes al lloguer

20/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris