X

El Black Friday més virtual mentre el petit comerç agonitza

Un 30% del petit comerç ja ha tancat al centre de Palma

20/11/2020

El Black Friday més virtual mentre el petit comerç agonitza

Enguany el Black Friday serà diferent, com tot des de la pandèmia. Quan falta una setmana per al dia de més vendes en un any normal, al carrer es mesclen cartells anunciant els primers descomptes amb cartells de traspassos. I és que diuen els comerciants que el consum ha baixat tant que, els que només han perdut un 50% de facturació, diuen que els va bé.

El petit comerç espera un Black Friday més fluix, a diferència de les compres en línia que preveuen sortir-ne encara més beneficiades. Per això, les grans plataformes ja fa dies, per no dir setmanes o mesos, que fan ofertes. I per aquest motiu, s’han reforçat les vendes no presencials.

S’esperen importants descomptes per atreure un consum que no respon. Entre un 20 i un 30% del comerç del centre ha tancat i no en seran els darrers, si aquest final d’any no ajuda. Per això demanen a l’ajuntament que faciliti la mobilitat cap al centre, amb temps gratuït als aparcaments municipals.

La despesa mitjana que s’espera per aquesta jornada és un 4% inferior a la del 2019. El 65% dels compradors ho faran només en línia i un 6% exclusivament a botigues físiques.

20/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris