X

Sanció de 125.000 euros per unes obres sense permís a Cala Embarcador

Es tracta del tercer expedient sancionador contra la mateixa empresa per aquesta actuació

20/11/2020

Sanció de 125.000 euros per unes obres sense permís a Cala Embarcador

La directora general de Territori i Paisatge, Magdalena Pons, ha signat, aquesta setmana, una resolució per la qual s’imposa una sanció de 126.358,83 euros a l’entitat responsable de la comissió d’una infracció greu de l’article 90.2 g de la Llei de costes, per la realització d’unes obres de reforma d’habitatge i dels seus exteriors i el folrat de pedra de mur de tancament de parcel·la, a un habitatge de Cala Embarcador, al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Les obres s’havien executat en una zona de servitud de protecció de costes, sense autorització de la Direcció General de Territori i Paisatge ni havent presentat declaració responsable. S’obri ara un termini de sis mesos perquè l’interessat procedeixi a la reposició de les obres realitzades a l’estat legal anterior a la comissió de la infracció, prèvia sol·licitud de la llicència urbanística municipal oportuna i que, per a ser vàlida, haurà de comptar amb el títol habilitant preceptiu de costes, competència de la direcció general.

Es tracta del tercer expedient sancionador contra l’empresa per aquestes obres. El primer, es va resoldre el juny de 2018 però les obres van continuar. El novembre de 2018, una nova inspecció per part dels Agents de Medi Ambient va suposar l’inici d’un segon expedient sancionador que es va resoldre l’octubre de 2019 i contra el qual es va interposar un recurs administratiu que està pendent de resolució.

Havent tengut coneixement que les obres no havien estat paralitzades, tot i l’ordre de paralització compresa en la Resolució d’inici del segon procediment sancionador, el zelador del Servei de Costes i Litoral de l’illa d’Eivissa va aixecar un nou butlletí de denúncia.

L’infractor haurà d’esbucar allò il·legalment construït que no s’ha legalitzat i restituir les obres no legalitzades al seu estat legal anterior. Per a la consecució d’aquest objectiu es considera adequat atorgar un termini de 6 mesos.

20/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris