X

Reclamen solucions perquè Sóller no desperti cobert de fum

L'associació Sóller per l'Aire reclama solucions per minimitzar el fum de cremes, estufes i vehicles

23/11/2020

Reclamen solucions perquè Sóller no desperti cobert de fum

La Vall de Sóller desperta molts dies coberta de fum, producte de la crema de restes de poda mesclada amb les llars de foc i els cotxes. S’hi acumula especialment per l’orografia de la zona.

Per lluitar contra aquesta situació fa poc més d’un mes que ha nascut l’Associació Sóller per l’Aire. Reivindica el dret a un aire sa. Segons els mesuraments que han fet fins ara, asseguren que entre les 7 i les 11 del dematí la qualitat de l’aire és molt desfavorable.

Demanen a les administracions solucions imaginatives, per exemple per evitar tanta crema de restes de poda. Arran d’això, l’Ajuntament ja ha aprovat una moció per oferir alternatives a les cremes, habilitant una biotrituradora mòbil, recollida domiciliaria i un punt de lliurament de restes de poda.

Les estufes també són una font de contaminació. Des de l’associació demanen conscienciació als veïnats: recorden que hi ha diferents tipus d’estufa i que n’hi ha que emeten menys fums que d’altres.

Sóller per l’Aire posarà 8 sensors permanents el mes de desembre per seguir minut a minut com és l’aire que respiren.

El Govern també ha instal·lat, tal com va sol·licitar el consistori, un mesurador de qualitat de l’aire al jardí botànic.

23/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris