X

Actuació d’urgència a Ciutadella per posar fi a les goteres que amenacen l’Arxiu Històric

L'Ajuntament rehabilitarà la coberta de Can Saura Morell, l'edifici que acull aquest servei i l'Escola d'Arts

23/11/2020

Actuació d’urgència a Ciutadella per posar fi a les goteres que amenacen l’Arxiu Històric

A Ciutadella, les goteres fan perillar la conservació dels documents de l’Arxiu Històric Municipal, a Can Saura Morell. Les humitats provocades pel mal funcionament de l’evacuació de l’aigua de pluja i els desperfectes en la impermeabilització del terrat han obligat l’ajuntament a reaccionar.

Actuació d’urgència a Can Saura Morell. Els problemes són ben visibles: goteres al sostre provocades pels desperfectes en mal funcionament del sistema d’evacuació de l’aigua de pluja del terrat… A terra, la solució casolana de sempre. Una situació insostenible per a l’Arxiu Històric Municipal, que ara com ara es veia seriosament afectat per les mancances de l’edifici.

L’edifici, que data de 1896, presentava nombroses deficiències, com ara manca de feines de manteniment, goteres -malgrat que havien estat reparades en diferents ocasions, i humitats. Les intervencions que es duran a terme inclouen la demolició de la fusteria d’alumini i de vidre existent al pati, l’aixecament de les graves i la impermeabilització, i l’anul·lació del clavegueró. En el seu lloc, es construirà una coberta transitable, i es col·locaran un aïllament tèrmic, pendents de formigó i enrajolat. .

L’actuació és finançada al 50% pel Consell de Menorca i l’Ajuntament. Ambdues administracions pagaran també a parts iguals els treballs de rehabilitació de la fusteria del palau Saura Miret.

23/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris