X

Company critica Armengol per no reunir-se amb Sánchez

Armengol ha reiterat la seva decepció amb la inversió de l'Estat que rebrà les Balears per al 2021

24/11/2020

Company critica Armengol per no reunir-se amb Sánchez

Una setmana més els grups de l’oposició han criticat la gestió de la pandèmia, mentre que els diferents consellers de l’executiu s’han defensat de les crítiques. L’atenció, però s’ha desviat fora de l’hemicicle, on el líder dels populars, Biel Company, ha parlat de la cimera d’aquest dimecres presidida per Pedro Sánchez i el primer ministre italià Giuseppe Conte al Palau de l’Almudaina.

Company ha retret a Armengol que no hi hagi prevista una reunió entre Armengol i Sánchez per fer-li arribar les principals reivindicacions de les illes. La presidenta rebrà als dos mandataris, però no hi haurà trobada formal. Company també ha criticat els 16,8 milions d’euros que rebrà Espanya de forma anticipada del fons europeu de solidaritat.

Per altra banda, la presidenta del Govern ha reiterat en el ple la seva decepció amb què la inversió territorialitzada del govern espanyol a les Balears en 2021, la més baixa per habitant d’Espanya, encara que ha evitat criticar a l’executiu de Pedro Sánchez i el seu projecte de pressupostos. “Els 201 milions (destinats a Balears) estan per sota de la mitjana i és important que el Govern d’Espanya inverteixi en les seves competències pròpies”, ha declarat Armengol després de ser preguntada per la diputada de Ciutadans Patricia Guasp sobre si els diputats socialistes de Balears donaran suport a les esmenes per a incrementar els fons per a les illes que presentarà el partit taronja.

La presidenta ha eludit referir-se al sentit del vot dels diputats del seu partit i ha defensat que, al marge de la inversió territorialitzada, l’aportació global del pressupost estatal a l’arxipèlag és “la més alta de la història”.

Guasp ha demanat a Armengol que no es resigni i insti els diputats balears del PSOE a donar suport a esmenes als pressupostos del seu partit com la que advoca per destinar 500.000 euros per a construir uns nous jutjats a Ciutadella i la que demana la cessió dels terrenys militars de Son Busquets a l’Ajuntament de Palma. La diputada de Ciutadans ha reclamat també el suport dels representants socialistes a Madrid perquè s’incrementi la indemnització per de insularitat que cobren els empleats públics estatals que resideixen a les illes.

24/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris