X

Treballadors en Erto, el nou perfil de persones que necessiten l’ajuda dels bancs d’aliments

Fins el 13 de desembre es poden fer donacions a www.granrecogidadealimentos.org

24/11/2020

Treballadors en Erto, el nou perfil de persones que necessiten l’ajuda dels bancs d’aliments

A la Gran Recollida d’enguany s’ha recaptat un 33% més que l’any anterior. L’objectiu de 21.000.000 d’euros s’ha superat. Enguany les donacions s’han fet a les caixes dels supermercats adherits a la campanya i també es poden fer donacions monetàries fins al 13 de desembre (www.granrecogidadealimentos.org). Tot el recaptat es repartirà després pels 54 bancs d’aliments d’Espanya.

A Mallorca, la crisi econòmica derivada de la covid-19 ha fet augmentar la demanda d’ajuda. Si abans de la pandèmia s’atenia una seixantena d’entitats que arribaven a les 19mil persones, actualment s’atén un centenar d’associacions i 30mil persones. Si fins ara s’atenia majoritàriament persones en situació de pobresa extrema, el perfil del demandant d’ajuda ha canviat.

El Banc d’Aliments de Mallorca creu que aquesta crisi és pitjor que la del 2008 o 2012 i espera que el 2021 es puguin mantenir els ERTOs per no patir una allau de peticions d’ajuda.

Les cuines de l’Escola d’Hoteleria de la UIB han deixat els seu fogons als voluntaris de Tapalma que, amb el cuiner Koldo Royo, han preparat un dinar solidari. Una acció solidària emmarcada dins aquesta setmana en què se celebra la ruta de tapes i còctels Tapalma. Els voluntaris han fet un menjar de cullera per donar a les 250 persones que habitualment van al menjador social Zaqueo de Palma. Un menjador que funciona des de l’any 1998 i que sobretot ajuda gent sense sostre.

24/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris