X

La crisi de la Covid-19: quan la pobresa s’afegeix a la violència masclista

La meitat de les dones que demanen ajuda al telèfon d'atenció a víctimes de gènere Atenpro han de rebre també suport en forma d'aliments o en recursos d'ocupació i habitatge

25/11/2020

La crisi de la Covid-19: quan la pobresa s’afegeix a la violència masclista

La supervisora del telèfon d'atenció a víctimes de gènere Atenpro, Alicia Alcázar. /EFE


El 25N i la condemna als tres feminicidis d’enguany a les Illes

La meitat de les dones que demanen ajuda en el telèfon d’atenció a víctimes de gènere Atenpro han de rebre també suport en forma d’aliments o en recursos d’ocupació i habitatge. A l’angoixa del maltractament s’ha unit l’ansietat per la precarietat de la seva situació causada per la crisi de la Covid-19.

Aquest servei telefònic -prestat per Creu Roja- acompanya prop de 15.000 dones ateses als serveis socials de més de 7.500 entitats locals, que són les que valoren la necessitat d’aquest dispositiu de protecció que pot ser activat per les víctimes en casos d’emergència, però també en moments d’angoixa o de dubtes sobre la seva situació o la dels seus fills.

La gestió del servei és de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la titularitat, de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

Si durant la fase del confinament les dones van percebre menys situacions de risc (per a tenir accés a aquest servei no pots conviure amb el maltractador) ara, conclòs l’aïllament dins de les cases, ha tornat a augmentar aquesta sensació de perill, explica en una entrevista a Efe, la supervisora d’Atenpro, Alicia Alcázar.

“Aquestes dones estan en situació de vulnerabilitat i durant el confinament s’han disparat els seus problemes econòmics, perden els seus treballs i la situació residencial es torna més inestable; per exemple, moltes estaven compartint un pis i de sobte s’han quedat sense casa”.

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris