X

Salut mantindrà les restriccions per les festes de Nadal

S'estudia conservar el màxim de 6 persones a reunions socials i ajornar el toc de queda fins la una de la matinada

25/11/2020

Salut mantindrà les restriccions per les festes de Nadal

Per Nadal, no podrem repetir els sopars i dinars multitudinaris d’altres anys. Haurem de posar manco coberts a la taula. L’esborrany que el Ministeri de Sanitat ha enviat a les Comunitats Autonòmiques preveu trobades d’un màxim de sis persones per les festes, la mateixa restricció que hi ha ara a les Illes. El Govern central i les comunitats autònomes parlaran d’aquestes mesures a la reunió del Consell interterritorial de Salut avui capvespre, però Francina Armengol ja adverteix que es mantendran les restriccions.

La presidenta del Govern diu que han de disminuir les xifres de la incidència acumulada del coronavirus a Balears, que actualment se situa per damunt dels 200 casos per cada 100.000 illencs. “Això és una situació encara molt complicada, hem d’aconseguir baixar als 50”, diu Armengol, ja que “aquest era l’objectiu marcat i això vol dir que hem de continuar essent molt rigorosos.”

Tal com inclou l’esborrany del Ministeri de Sanitat, el Govern no descarta ajornar el toc de queda a la una de la matinada, entre altres coses perquè puguem menjar el raïm la nit de Cap d’Any. Al carrer, els ciutadans ja estan conscienciats que les festes d’enguany seran diferents.

Alguns defensen que “hem d’acatar el que diu el Govern pel nostre bé”. D’altres expliquen que “normalment faig les festes amb la meva família, que som molts, però enguany pot ser farem un zoom per veure’ns metre cadascú sopa a ca seva”.  Els més joves s’han resignat i diuen que soparan amb la família, encara que “per la nit de Nadal sempre surto amb els amics”.

Pel que fa a altres països europeus, a Alemanya es permetran reunions de fins a 10 persones i no es comptaran els menors de 14 anys. Al Regne Unit es podran ajuntar persones de fins a tres domicilis diferents sempre que ho facin a casa o un lloc públic obert.

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris