X

750 al·legacions a l’Estudi de la Ronda Nord d’Inca

El GOB i l'Associació 'No a la variant' demanen que aturin el projecte

25/11/2020

750 al·legacions a l’Estudi de la Ronda Nord d’Inca

Avui acaba el termini d’exposició pública de l’Estudi informatiu d’un fragment de la variant d’Inca, que uneix les carreteres de Selva i Alcúdia, i que es coneix com a Ronda Nord d’Inca. L’Associació ‘No a la variant nord’ ha presentat avui dematí, juntament amb el GOB, més de 750 al·legacions a l’Estudi, que presenta 5 alternatives de traçat, les quals, segons l’Associació, s’han fet a partir d’un diagnòstic dels anys noranta. Qualifiquen la proposta d’innecessària i d’agressió irreversible al territori.

El recull d’al·legacions fa referència a diferents aspectes com els criteris de mobilitat, l’argumentació tècnica o la justificació d’impacte ambiental. Demanen al Consell i a l’Ajuntament que rectifiquin i aturin el projecte, perquè consideren que es podria resoldre la congestió amb l’obertura de nous carrers en el nucli urbà.

L’Ajuntament considera necessari desviar el trànsit d’entrada a la Serra i defensa el projecte, fruit del conveni signat l’any 2018 amb el Consell, quan es va redimensionar i reduir respecte al que hi havia projectat anteriorment.

El departament de Carreteres del Consell es reafirma en el compromís que assumiren la passada legislatura amb l’Ajuntament, però, a petició de l’Associació, han prorrogat 3 mesos el període d’exposició pública del projecte per tal de donar cabuda a totes les possibles al·legacions.

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris