X

Gómez: “Si avui fos Nadal, mantindriem les mesures que tenim ara”

La consellera de Salut es mostra prudent sobre les restriccions de cara a les festes de Nadal

25/11/2020

Gómez: “Si avui fos Nadal, mantindriem les mesures que tenim ara”

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, insisteix en què les festes de Nadal seran diferents a les d’altres anys i s’hauran de mantenir les actuals restriccions perquè la situació encara no ha millorat a bastament com per retirar-les. En una entrevista a IB3 Notícies, després d’estar en la reunió d’aquest dimecres del Consell Interterritorial de Salut, la consellera ha destacat que el Govern està treballant amb un acord de mesures generals que es publicarà aquest dissabte i que s’hi mantindrà “coherència territorial”, és a dir, que les mesures seran més o menys restrictives en cada illa depenent de la incidència que hi hagi del coronavirus.

“En aquests moments, i seguint el rigor dels experts, mantindriem les mateixes mesures que tenim ara si avui fos Nadal”. Gómez ha reconegut que ara hi ha “una lleugera millora” a les Illes i “això ens dona esperança de poder valorar la situació d’aquí un mes” però, ha afegit la consellera, “no podem avançar”: “Tenim una tendència consolidada de millora, però tan petita que no sabem si arribariem per poder flexibilitzar altres mesures”.

La consellera ha assenyalat que les mesures que planteja el Govern van en la línia d’afavorir l’ús dels espais a l’aire lliure. “Les activitats en l’interior són 20 vegades més contagiants que a l’exterior”, ha afirmat la titular de Salut, la qual ha afegit que “hem d’intentar que aquest Nadal sigui més exterior, sobretot en les activats enfocades als infants”. Sobre mesures específiques, la consellera diu que “dependrà molt de la nostra situació” i ha afirmat que dependrà de cada illa.

Gómez també ha explicat que les Balears tenen tot el material a punt per començar a immunitzar la població tot d’una que arribi la vacuna. “Fa mesos ja varem comprar totes les xeringues i agulles” per la vacuna. “Ara estam treballant en la logística dels col·lectius més vulnerables, com reforçar-la i quin serveis” oferir quan arribi el moment de vacunar.

La consellera ha explicat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha traslladat a les comunitats que Espanya ja té acords amb cinc companyies farmacèutiques que treballen amb la vacuna contra la covid però que també “s’està treballant contractes amb altres companyies”. També ha explicat que la vacuna arribarà al mateix moment a tots els estats de la Unió Europea.

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris