X

Sánchez aposta per la relació estratègica entre Espanya i Itàlia

El president del govern espanyol també destaca el seu "compromís ferm" amb la recuperació del turisme a les Balears

25/11/2020

Sánchez aposta per la relació estratègica entre Espanya i Itàlia

El Palau de l’Almudaina ha centrat l’atenció informativa, perquè ha acollit la dinovena cimera hispanoitaliana que ha aplegat a Palma els màxims representants dels executius d’Espanya i Itàlia. El president Pedro Sánchez i el primer ministre italià Giuseppe Conte han encapçalat els seus equips durant una jornada que, segons el Govern espanyol, demostra l’aposta de l’executiu per una relació estratègica entre tots dos països. L’objectiu de la trobada ha estat enfortir les sinergies entre estats, amb la voluntat de col·laborar, cooperar i coordinar els dos executius en el si de la Unió Europea.

Les Balears han protagonitzat alguns dels missatges oferts per Sánchez a la cimera: el president s’ha compromès de manera ferma, determinada i solidària amb la recuperació econòmica de les Illes.

També ha reclamat una política migratòria comuna de la Unió Europea, que serveixi per gestionar les onades migratòries del nord d’Àfrica i ha apostat per mantenir les restriccions durant les festes de Nadal.

Sánchez ha destacat els documents firmats a la cimera amb Itàlia que tracten, entre altres matèries, sobre les migracions, la transició ecològica i digital o el repte demogràfic. El president també ha tingut paraules per condemnar la violència contra les dones, precisament quan se celebra el 25-N.

Una cimera d’aquesta classe no es produïa des del 2014 i ha servit per fer evident la bona sintonia entre Espanya i Itàlia. Sánchez i Conte han unit forces per desbloquejar els fons de recuperació europeus davant la negativa de Polònia i Hongria.

Els dos països en són els més beneficiats, després d’haver estat els més colpejats a la primera onada de la pandèmia. També hi ha hagut acord junt amb Grècia, Malta i Xipre per reclamar a la Unió solidaritat i repartiment obligatori de migrants. Finalment, la presidenta Francina Armengol s’ha pogut reunir de manera informal amb Sánchez.


Els principals titulars de la cimera hispano-italiana en sis tuits

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris