X

El govern central aposta per arribar a “acords comuns” sobre les mesures que regiren les festes de Nadal

És una de les conclusions del consell interterritorial, que aquesta setmana també ha tractat sobre l'estratègia de vacunació

25/11/2020

El govern central aposta per arribar a “acords comuns” sobre les mesures que regiren les festes de Nadal

Encara no hi ha consens. El Consell Interterritorial de Salut tendrà una setmana més per acordar un document de mesures de cara a les festes de Nadal. Seran recomanacions, ja que cada comunitat en tendrà la darrera paraula.

Segons l’esborrany del ministeri de Sanitat, el plantejament inicial preveu reunions de màxim 6 persones i retardar el toc de queda fins a la una. Madrid i Catalunya, en canvi, plantegen reunions de fins a 10 persones. L’executiu adverteix que, en qualsevol cas, les comunitats hauran de complir amb el marc legal de l’estat d’alarma i aposta per assolir “acords comuns“.

Aquest dimecres també han traslladat a les autonomies l’estratègia de vacunació. Segons la comissaria europea de Sanitat, Stella Kyriakides, que ha participat en el consell interterritorial, les vacunes que s’autoritzin tendran totes les garanties de seguretat i eficàcia. A més, ha dit que tots els països rebran les vacunes al mateix temps i el repartiment serà proporcional, en funció de la població.

Durant la reunió d’avui també han anunciat als responsables de salut de les comunitats que s’enviaran 15 milions de mascaretes als ajuntaments. Tot això, mentre demanen prudència a la població. En les darreres hores s’han notificat més de 10.200 contagis i 369 morts arreu del país.

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris