X

Cançons per a Maradona

La veu dels milers d'aficionats i seguidors que han cantat el seu nom als estadis de futbol

26/11/2020

Cançons per a Maradona

El lligam del 10 argentí amb la música va ser més que estret durant tota la seva vida. De fet, més d’una vegada el vérem cantar, però no serà la seva veu com a cantant la que marcarà la història de la música. Sí que ho faran, però, algunes de les cançons que li dedicaren.

Potser la més rellevant va ser “La mano de Dios”, de Rodrigo Bueno, on repassava l’ascens de Maradona des de la seva infantesa humil fins a convertir-se en el déu de la pilota. Un altre himne dedicat al Pelusa és aquest “Para verte gambetear” de La Guardia Hereje i el més conegut a Espanya, el que li va dedicar Andrés Calamaro. Paradoxes de la vida és parlar avui de la cançó de Joaquin Sabina “Dieguitos i Mafalda”, on fa referència al davanter i també al personatge més famós de l’artista argentí Quino, també desaparegut recentment.

Fins i tot els mallorquins Antònia Font han retut homenatge a Maradona, com també ho va fer Manu Chao i Mano Negra. Cançons dedicades a l’astre que va conquerir el món mostrant els seus defectes. Pot ser per això la cançó més emotiva que recordarem per sempre és la veu dels milers d’aficionats i seguidors que han cantat el seu nom als estadis de futbol.

26/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris