X

Un empresari alemany compra l’edifici de Gaspar Hauser a El Terreno

Vol convertir l'antic centre d'atenció a autistes en un espai de ioga amb formació de professorat

27/11/2020

Un empresari alemany compra l’edifici de Gaspar Hauser a El Terreno

L’edifici del desaparegut centre d’educació especial Gaspar Hauser, ubicat al barri del Terreno de Palma, ha estat venut a un empresari alemany per més d’un milió d’euros, segons ha pogut saber IB3 Notícies.

L’immoble del carrer Josep Villalonga on hi havia el centre dia de Gaspar Hauser i les aules per a nins amb autisme romania tancat des de principi del 2019, poc després que ABNAP, l’associació que el gestionava, es declarés en concurs de creditors de liquidació.

Ara, aquest edifici en un solar de 566 metres quadrats a la part alta d’El Terreno, amb vistes a la mar, cinc plantes i 686 metres quadrats construïts ja és propietat d’un empresari alemany. Ha pagat per ell entre 1,2 i 1,4 milions d’euros, segons fonts pròximes a l’operació.

Segons consta al registre de la propietat de Palma, l’immoble està escriturat a nom de l’empresa “Trust Cha Cha Cha 2019 SL”, nou titular des del passat 7 d’agost. La intenció del nou propietari és transformar l’edifici en un centre de ioga on s’impartiria formació per a professors d’aquesta disciplina.

L’Associació de Veïns d’El Terreno creu que es tracta d’una bona notícia perquè pot dinamitzar un barri amb falta d’equipaments. “Ens sembla bé que faci una activitat que pot esser beneficiosa per als habitants del barri i sobretot que no sigui res relacionat amb l’oci nocturn”, diu José Ros, vocal de l’Associació de Veïns. “Però s’haurà de resoldre l’accessibilitat al futur centre, ja que a El Terreno tenim un problema d’accessibilitat i d’invasió de l’espai públic pels cotxes, ja que no hi ha prou places d’aparcament”, afegeix Ros.

L’edifici no es pot dedicar a dedicar a ús residencial, perquè està qualificat com a “equipament docent privat”, segons consta a Urbanisme.

L’operació de compravenda va tenir l’autorització del jutjat mercantil de Palma on es va declarar el concurs de creditors d’ABNAPGaspar Hauser. Els doblers han de servir per pagar el deute de l’associació. Segons el sindicat UGT, a un vintena d’antics treballadors encara se’ls deu més d’un any de salaris de 2018 i 2019. L’administrador concursal també ha posat a la venda un edifici d’Algaida que havia de ser un centre de dia per a adults amb autisme.

27/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris