X

Balears estrena nou sistema de nivells d’alerta

Es divideix en cinc estadis de menor a major incidència

27/11/2020

Balears estrena nou sistema de nivells d’alerta

El nou sistema de nivells d’alerta es divideix en cinc estadis de menor a major incidència, que impliquen un increment gradual de restriccions. En el zero, les mesures són menys estrictes i quant a les reunions es permeten 30 persones a l’exterior i 15 a l’interior. En tot cas, l’objectiu del Govern és que l’arxipèlag arribi al nivell 1 al més aviat possible. En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat que “això vol dir per davall de sa incidència acumulada de 50 casos per 100.000 habitants”. És el cas de Formentera, on les reunions són de 20 persones a l’exterior i 10 a l’interior, amb una capacitat del 75 per cent als comerços. A l’hostaleria, a dins dels establiments hi ha un màxim de 10 persones per taula, amb capacitat d’entre el 50 i el 75 per cent. A l’exterior, 15 persones per taula. Armengol ha dit que “estar defora és allò que és més segur”.

Per això en el nivell 2 a l’interior es permeten 6 persones reunides, però 10 a l’exterior. És el cas de Menorca, on la capacitat dels comerços és del 75 per cent i bars i restaurants poden tenir 6 persones a taula a l’interior, amb una capacitat d’entre el 40 i el 70 per cent, mentre que fins a 10 persones poden compartir taula a l’exterior, amb el 75 per cent de capacitat. La presidenta ha aclarit que “també hem demanat als ajuntaments que facilitin que els bars puguin tenir terrasses més amplies”.

Mallorca i Eivissa es troben en el nivell 3, amb reunions de sis persones tant a l’interior com a l’exterior. De fet, l’interior dels establiments de restauració tenen una capacitat d’entre el 30 i el 60, amb un màxim de 6 persones per taula, el mateix nombre de clients que a les terrasses, al 75 per cent. Els comerços funcionaran al 50 per cent i quant a les activitats esportives, es marca fins i tot que només 15 persones poden anar juntes d’excursió. En aquest sentit, la presidenta ha dit que “convivim amb una malaltia que contagia molt, i la malaltia contagia igual tant si és el dia de Cap d’Any, el dia de Nadal, o avui”.

El nivell 4 és el més estricte, amb reunions de sis persones a l’exterior i cap a l’interior, amb l’hostaleria tancada i només servei exterior, amb terrasses al 50 per cent, la mateixa capacitat permesa als comerços. El Govern preveu la contractació de 400 persones per informar de totes aquestes mesures, amb el sentit “d’ajudar a la població”, ha explicat la presidenta. El Govern aplicarà els nivells a escala insular, però no es descarta la implantació del nivell 4 a àrees amb incidències disparades. Els nivells es revisaran cada quinze dies.

27/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris