X

3 minuts més per recórrer els 11 quilòmetres i mig de la de Via de Cintura

La reducció de 40 quilòmetres de velocitat afectarà els transportistes, asseguren, que a més lamenten no els han consensuat la nova mesura

28/11/2020

3 minuts més per recórrer els 11 quilòmetres i mig de la de Via de Cintura

La Federació Balear de Transports demana una moratòria per la iniciativa de reduir a 80 quilòmetres per hora la velocitat a la Via de Cintura de Palma. El consell de Mallorca defensa la mesura i assegura que no suposarà grans canvis per als conductors. Conduint a 80 quilòmetres per hora, es torbarà gairebé 3 minuts més a fer un recorregut d’onze quilòmetres i mig.

Un equip d’IB3 Notícies ho ha comprovat. Recòrrer la Via de Cintura a una velocitat de 120 quilòmetres per hora durant tot el tram es fa en cinc minuts i 45 segons. Això és sortint des de Porto Pi i fins arribar al Portitxol. La tornada la fem amb la nova velocitat que s’estableix, 80 quilòmetres per hora: i triguem 8 minuts i 38 segons. Són gairebé 3 minuts més.

Si bé és cert que el trànsit fluctua i és impossible no modificar la velocitat, hi ha trams a 120, a 100 o 80. Segons els càlculs de la conselleria de Mobilitat, trigarem un minut i 45 segons més que ara per fer tota la Via de Cintura. Aquest canvi de velocitat és motivat per una millora mediambiental, sobretot perquè la via forma part de l’entorn urbà.

Ja fa anys que els veïns de la barriada de Gènova van demanar que es reduís la velocitat al tram del túnel. Ho van aconseguir i no es poden superar els 80 quilòmetres per hora. Asseguren que es nota, hi ha manco renou, però encara es podria millorar.

Al llarg dels 11,5 quilòmetres de la Via de Cintura la velocitat dels vehicles varia. El trànsit, la climatologia ho dictaminen i també els senyals, d’obligatori compliment.

I encara hi ha un tram a la Via de Cintura a on la circulació màxima permesa és inferior als 80 quilòmetres per hora. Es tracta de pas sotarrat al carrer de Manacor, a on no es pot anar a més de 70 quilòmetres per hora.

La reducció de 40 quilòmetres de velocitat afectarà els transportistes, asseguren, que a més lamenten no els han consensuat la nova mesura, i demanen que es retardi.

El Consell començarà el mes de gener a canviar els senyals de trànsit, i farà campanyes per informar-ne la població. Dia primer de febrer, sense excuses: circulació màxima a 80 quilòmetres per hora.

28/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris