X

Les entitats d’economia social reivindiquen la crisi com a oportunitat per repensar el model

Opcions com el comerç de segona mà, que redueix el consum de recursos naturals, van en augment

29/11/2020

Les entitats d’economia social reivindiquen la crisi com a oportunitat per repensar el model

Les compres a botigues de segona mà i a alguns comerços alternatius han augmentat. La situació de les famílies és complicada, però les entitats d’economia social i solidària afirmen que l’actual crisi pot servir per repensar el model productiu. Aquesta setmana han fet, en format digital, la fira del Mercat Social.

La Fundació Deixalles és una de les entitats on han augmentat les vendes. Des del juny i fins a l’octubre han estat un 8 per cent superiors a l’any passat. També l’entrega de mobiliari, roba i juguetes ha crescut.

Cada any el Mercat Social, que agrupa diverses entitats, organitza una fira, que enguany s’ha fet en línia. L’objectiu: fomentar una altra classe de negoci, de compravenda. Ara, amb la crisi, causada per la pandèmia, diuen que és un bon moment per repensar el model productiu.

El Mercat Social ha fet un nou catàleg digital que agrupa entitats de consum responsable. N’hi ha de grans, com Fundació Deixalles, i de molt petites, com Hortus Domi, una aposta per l’autoconsum ecològic d’aliments. El seu fundador, Miquel Rodríguez, fa horts urbans a domicili, i també ven capses amb tot el material necessari per cultivar aliments a casa. Ja ha muntat més de 70 horts d’autoconsum a domicilis particulars i en fa el manteniment de 36.

29/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris