X

La cavalcada de Reis: sense públic i a través d’IB3

Els patges reals arribaran, per primera vegada, a cinc llocs diferents de Ciutat els dies 30 de desembre, 2 i 3 de gener

30/11/2020

La cavalcada de Reis: sense públic i a través d’IB3

L’Ajuntament de Palma ha publicat aquest dilluns el programa de les Festes de Nadal 2020, que contempla la celebració de la cavalcada de Reis del pròxim 5 de gener sense públic i inclou prop de 80 activitats fins al pròxim 15 de gener.

El document, que es divideix en nou eixos temàtics, recull les propostes fetes per les diferents àrees de Cort per a les pròximes setmanes. Com a novetat, enguany es presenta en format digital amb l’objectiu de fer una agenda viva en la qual es vagin incorporant actes a mesura que es vagin tancant, donada l’actual situació de pandèmia i les seves restriccions. Segons el consistori, aquest és el cas de la Festa de l’Estendard que, malgrat no aparèixer inicialment en el programa, en els pròxims dies podria incorporar-se en un format que encara no s’ha definit.

El programa recull l’arribada dels patges reals que, per primera vegada, es farà en cinc llocs diferents de la ciutat els dies 30 de desembre, 2 i 3 de gener. D’aquesta manera, es pretén evitar aglomeracions alhora que els Patges s’acosten a diferents barriades de la capital balear. Així, les cartes dels més petits es recolliran en el Parc dels Fonts, el Parc Rosa Bueno, la plaça de Serralta, el Parc Krekovic i la plaça de Cort.

Quant als Reis Mags d’Orient, el dia 5 de gener arribaran al Moll Vell, com és habitual, encara que aquest any –degut a les restriccions sanitàries vigents– es farà una cavalcada sense públic i que els ciutadans podran seguir en directe des de ca seva a través d’IB3.

Contacontes, jocs i tallers

El gruix de les propostes fetes pel consistori per a aquest Nadal són de tipus familiar amb diferents contacontes, gimcanes, jocs, tallers i altres. El programa també proposa la visita de fins a 11 pessebres de la ciutat i un diorama.

Així mateix, hi ha diverses exposicions, prop d’una desena de visites guiades, xerrades de diferents temàtiques i fins a cinc activitats de caràcter esportiu entre les quals destaquen la Carrera Sant Silvestre de Palma, que es realitzarà el 27 de desembre al Castell de Bellver.

Finalment, la Bústia Real ja està en Cort, on romandrà fins al pròxim 4 de gener. Els ciutadans també podran gaudir de la fira de Nadal i de Reis amb llocs en la plaça Major, plaça d’Espanya, plaça de la Porta Pintada, La Rambla i Via Roma.

30/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris