X

Ramaders i productors de Ciutadella temen un eventual monopoli en la gestió dels escorxadors de Menorca

Alerten d'un encariment afegit de costos si s'adjudica el servei a la cooperativa de Maó, que hi presentarà oferta

01/12/2020

Ramaders i productors de Ciutadella temen un eventual monopoli en la gestió dels escorxadors de Menorca

La cooperativa que gestiona l’escorxador de Maó presentarà també oferta per assumir les matances del de Ciutadella i que concentra la major part dels sacrificis a Menorca. Això preocupa els productors i ramaders de Ciutadella perquè temen un monopoli del servei.

Dos mesos després de la vaga dels treballadors que va aturar una setmana el sacrifici a Ciutadella, l’Ajuntament és a punt d’adjudicar-ne novament el servei. El vol fer per un màxim de 4 anys, a 350.000 euros anuals, com a pas previ a externalitzar-lo. Però la cooperativa de matancers de Ciutadella no és l’única que presentarà oferta. La de Maó va acordar ahir vespre optar també al contracte i assolir així amb els dos escorxadors de Menorca. Fet que preocupa els productors del Ponent de l’illa, on se concentra la majoria del bestiar i que aquest dimecres transmetran el seu temor a l’Ajuntament. El termini per a la presentació d’ofertes acaba aquest dijous 3 de desembre.

Des de juliol, tots els porcs s’han de sacrificar ja a l’escorxador de Maó, per una avaria al de Ciutadella; fet que encareix els costos de transport als ramaders de Ponent. Una preocupació que s’afegeix a la incertesa davant l’inici de la campanya d’engreix de cara a Nadal. La majoria de porcelles habitualment s’envien a Mallorca i els productors de Ciutadella temen que l’escorxador de Maó no pugui absorbir el ritme necessari de matança. Però els seus responsables diuen tenir-ne la capacitat necessària.

Els responsables de la cooperativa que gestiona el de Maó també insisteixen que són necessaris els dos escorxadors. El Consell invertirà l’any que ve 100.000 euros per a la seva millora.

 

01/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris