X

El Regne Unit començarà la setmana que ve a vacunar contra la COVID-19

Es converteix en el primer país del món que suministrarà el vaccí

02/12/2020

El Regne Unit començarà la setmana que ve a vacunar contra la COVID-19

Amb tot el món pendent dels avenços en les vacunes de la COVID-19, el Regne Unit ha anunciat avui que començarà a vacunar la població la setmana que ve. L’Agència Reguladora de Productes Sanitaris i Metges del Regne Unit ha donat llum verda a la vacuna desenvolupada per l’empresa dels Estats Units Pfizer i el seu soci alemany BioNTech. Els experts d’aquest òrgan regulador han conclòs que la vacuna “compleix amb estrictes nivells de qualitat, seguretat i efectivitat”. El primer ministre, Boris Johnson, qualificava de fantàstica la notícia aquest matí a Twitter. I hi afegia, que la protecció de les vacunes és el que ens permetrà recuperar les nostres vides i reactivar l’economia.

També se n’ha congratulat el ministre de Sanitat britànic, Matt Hanckock. Començarem amb els més vulnerablres al coronavirus, ha explicat avui en una entrevista a la cadena Sky News, i això poc a poc, ha subratllat, ens ajudarà a tornar a la normalitat.

El país té preparats 50 hospitals per començar a vacunar. En els assajos clínics, que s’han conegut la setmana passada, s’ha informat que l’antídot té un 95 per cent d’efectivitat i que obté bons resultats en totes les franges d’edat. Ara s’espera que un comitè especifiqui quins grups de població començaran a rebre el vaccí, però es preveu que siguin els ancians i el personal sanitari. El Regne Unit ha arribat a un acord amb Pfizer per a la compra de 40 milions de dosis, que permetrà vacunar 20 milions de persones, perquè es requereixen dues injeccions.

02/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris