X

Les barques d’arrossegament de Balears no pesquen gambes des de fa tres mesos

Les barques pesquen la gamba a uns 600 metres de fondària, però és probable que per corrents marins o la temperatura de l'aigua hagin anat més avall

02/12/2020

Les barques d’arrossegament de Balears no pesquen gambes des de fa tres mesos

La pesca de la gamba s’ha reduït a Balears fins a una quarta part des de finals d’agost. Avui dia, les poques captures que aconsegueixen d’aquest marisc fa que ja no se’n vegin a mercats i peixateries de les illes, just a les portes de Nadal.

Les parades del mercat del peix de Maó fa tres mesos que no tenen gambes exposades. En condicions normals, els clients ja haurien començat a comprar gambes per congelar-les de cara a Nadal, però enguany hauran d’optar per altra classe de marisc, com per exemple escamarlans.

Les barques d’arrossegament pesquen la gamba a uns 600 metres de fondària. Però és probable que per corrents marins o la temperatura de l’aigua hagin anat més avall. No hi ha un estudi científic al respecte, però ja havia passat altres vegades de manera cíclica. A finals d’agost van haver de canviar a un altre tipus de pesca, com per exemple el calamar.

Al desembre de l’any passat la gamba costava entre 60 i 70 euros el quilo. Si finalment enguany torna aquesta espècie, es preveu que els preus es disparin per l’alta demanda que hi haurà.

02/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris