X

El Govern manté que la segona festa de Nadal serà de màxim 6 persones

Armengol demana responsabilitat a tothom en relació als viatges

03/12/2020

El Govern manté que la segona festa de Nadal serà de màxim 6 persones

El Govern no permetrà les reunions de 10 persones dia 26 de desembre, la segona festa de Nadal.

Segons la presidenta del Govern, Francina Armengol, “s’excepcionen quatre dies perquè la gent pugui estar fins a 10 persones” i s’estableix l’allargament del toc de queda fins a la una i mitja de la matinada perquè la gent pugui tenir temps d’anar a casa seva “els dos vespres concrets que s’ha arribat a l’acord”. Per tant, el dia 26 de desembre, segon dia de Nadal i festiu a les Balears, les reunions només podran ser d’un màxim de 6 persones.

Per la seva banda, la presidenta ha demanat responsabilitat a tothom en relació als viatges. Segons ha explicat, “es pot viatjar de forma segura” però s’ha de fer un plus de responsabilitat “a l’hora de pensar en com ens organitzam”. La cap de l’Executiu ha afirmat que “si sabem que les persones més vulnerables començaran a vacunar-se el mes de gener”, tal vegada podria plantejar-se “fer el raïm amb ells el mes de febrer” perquè, segons Armengol, estaran més protegits.

Aquest dimecres, el Govern espanyol i les comunitats autònomes van acordar un màxim de 10 persones en les reunions dels dies 24, 25, i 31 de desembre i Cap d’Any, tret que es tracti de persones que viuen en el mateix domicili i que no se superin dos grups de convivència com a màxim.

Els altres dies, inclosos el 26 i el dia de Reis, 6 de gener, les reunions interiors estan limitades a sis persones a Mallorca, Menorca i Eivissa. A Formentera, en nivell d’alerta sanitària 1, es permeten reunions de 10 persones en espais interiors i 20 en exteriors.

03/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris