X

Medi Ambient no veu compatible la planta de formigó de Son Güells amb un entorn residencial

L'informe de la Comissió apunta que l'estudi d'impacte ambiental de l'empresa no ha tengut en compte els efectes en la salut dels residents

04/12/2020

Medi Ambient no veu compatible la planta de formigó de Son Güells amb un entorn residencial

La Comissió Balear de Medi Ambient ha traslladat a Cort un informe desfavorable per a la construcció de la planta de formigó projectada a Son Güells, a Palma. Parlam d’un projecte que des de l’inici ha topat amb l’oposició veïnal. Argumenten que l’activitat de la planta suposa un important risc per a la salut i que els renous que provocaria no són compatibles amb una zona residencial.

L’informe de la Comissió apunta que l’estudi d’impacte ambiental de l’empresa no ha tengut en compte els efectes de la construcció de la planta de formigó en un entorn que no és pròpiament industrial, sinó que hi predominen els habitatges.

Tot i que l’informe indica que el projecte es localitza al polígon industrial de Son Morro, diu la Comissió que en realitat es troba a 500 metres. Per aquest motiu sol·licita a l’Ajuntament de Palma que tengui present aquestes puntualitzacions i que torni a avaluar ambientalment el projecte.

Val a dir que l’informe de la Comissió Balear de Medi Ambient és vinculant i impedeix la construcció de la formigonera tot i el vist i plau de la ponència tècnica.


Salut veu perill per a la població en la futura planta de formigó a Son Güells
El GOB demana a Cort que aturi la tramitació de la planta de formigó de Son Güells
Un informe del Consell alerta de possibles “incompatibilitats” en la ubicació d’una planta de formigó a Son Güells
L’Ajuntament de Palma suspèn la tramitació de noves llicències d’obra a Son Güells
Els veïnats de la barriada palmesana de Son Güells protesten per la construcció d’una cimentera

04/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris