X

El Govern avança el toc de queda de Sa Pobla a les 22h

L'executiu balear ha decretat també el tancament dels espais interiors de bars i restaurants per frenar la propagació de la Covid-19 al municipi

04/12/2020

El Govern avança el toc de queda de Sa Pobla a les 22h

El Govern balear ha decidit ampliar el toc de queda de 22h a 6h hores a sa Pobla, i ha decretat el tancament dels espais interiors a bars, restaurants i sales d’apostes per fer front a la propagació de la COVID-19 en el municipi.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb l’equip de govern del municipi per avaluar la situació de la pandèmia. Les mesures es publicaran i entraran en vigor aquest dissabte i tindran una vigència de 15 dies.

Segons ha informat la Conselleria, els contagis s’han multiplicat els últims dies en el municipi. Concretament, amb les dades de proves diagnòstiques, el poble presenta una incidència acumulada en 14 dies superior als 800 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat és superior al 14%. Així, la incidència acumulada de sa Pobla gairebé quadruplica la del conjunt de les Illes i la taxa de positivitat pràcticament triplica la de l’arxipèlag.

A més, l’hospital d’Inca (centre de referència per al municipi) té nou pacients de Sa Pobla hospitalitzats i dues persones a UCI a causa de la COVID-19.

“Si durant aquests 14 dies aconseguim baixar la corba, estarem una mica millor per Nadal que és un dels objectius”, ha destacat la consellera de Salut.

RESTRINGIDA LA MOBILITAT ENTRE LES 22H I LES 6H:

El Govern ha decidit restringir la circulació de persones entre les 22h i les 6h. Es farà mitjançant un decret de la presidenta del Govern, Francina Armengol. Queden prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques durant aquest horari excepte els desplaçaments de caràcter essencial, degudament justificats.

Encara que no es fixa un tancament perimetral, el decret recomana que es restringeixin les entrades i sortides del municipi de Sa Pobla a la cobertura de les necessitats més essencials, com ara assistència a centres sanitaris, compliment d’obligacions laborals, assistència a centres educatius i cura de persones majors, menors i dependents. També, desplaçar-se a entitats financeres, dur a terme actuacions urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials, o fer exàmens i proves oficials inajornables, entre altres.

Es recomana, així mateix, que la població quedi a ca seva i es desaconsellen els desplaçaments i la realització d’activitats no imprescindibles.

TANCAMENT D’ESPAIS INTERIORS EN BARS, RESTAURANTS I SALES DE JOC:

Quant als locals que exerceixen l’activitat de restauració i els establiments de jocs i apostes, s’ha decidit el tancament dels espais interiors. Malgrat la limitació, l’autoritat municipal, sempre que el trànsit rodat no es vegi impossibilitat, podrà autoritzar l’ocupació de via pública destinada al trànsit rodat o estacionament de vehicles, immediatament adjacent a les terrasses o façana dels locals destinats a restaurants, bars o cafeteries, per al seu ús provisional amb taules, com la terrassa d’aquests locals.

En cap cas la suma de les places dels espais exteriors ocupats ordinàriament pel local i les autoritzades provisionalment podrà excedir l’aforament ordinari de la terrassa del local, o en el cas que aquest no disposi ordinàriament de terrassa, del 50% de l’aforament ordinari autoritzat.


Creixen de forma preocupant els contagis per Covid-19 a Sóller i a Fornalutx
Dos morts i 263 contagis en les darreres hores
Com, quan i on es faran els cribratges massius a sa Pobla

 

04/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris