X

“Una galaxia de luciérnagas”, una reflexió sobre els privilegis

La menorquina Aina Tur presenta un monòleg basat en una experiència traumàtica que va tenir a Llatinoamèrica

04/12/2020

“Una galaxia de luciérnagas”, una reflexió sobre els privilegis

Quan la menorquina Aina Tur va decidir participar en un projecte de cooperació a Llatinoamèrica amb 21 anys, no s’esperava viure una situació tan dura.”Vaig patir un assalt a mà armada, vaig estar retinguda cinc hores amb pistoles i metralletes”, explica l’autora de “Una galaxia de luciérnagas”. 22 anys després, aquest relat és el punt de partida d’aquest monòleg que es presenta aquests dies al Teatre Principal de Palma.

Una experiència traumàtica, que va fer adonar l’autora dels privilegis que tenia pel seu origen. “Es van desplegar uns mecanismes gubernamentals que tenien com a objectiu fer que els europeus en certa mesura ens sentíssim que s’havia fet justícia”.

“És una història temporal. Va passar ara fa vint anys, però podia estar passant ara mateix. Ens fa ser molt conscients i reflexionar des del nostre lloc de privilegi i el que significa haver nascut en un lloc i no en un altre i el que això comporta”, assegura l’actriu protagonista d’aquest monòleg, Anna Alarcón.

El monòleg es tornarà a representar aquest dissabte al Teatre Principal de Palma. La setmana que ve, la podreu veure al Teatre Principal de Maó.

04/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris