X

Joe Biden demana als nord-americans que utilitzin la màscara durant els primers 100 dies del seu mandat

L'ús de la mascareta serà obligatori a les instal·lacions federals i en els mitjans de transport interestatals 

04/12/2020

Joe Biden demana als nord-americans que utilitzin la màscara durant els primers 100 dies del seu mandat

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, va demanar als estatunidencs que utilitzin màscara durant els 100 primers dies del seu mandat, que començarà el pròxim 20 de gener.

“Només 100 dies de màscara, no per sempre. 100 dies. I crec que veurem una reducció significativa (de la pandèmia)”, va dir Biden durant una entrevista amb la CNN que s’emetrà aquesta nit, però de la qual la cadena va avançar extractes.

La mesura anunciada per Biden no suposarà un gran canvi respecte a l’actual Govern de Donald Trump, que malgrat llançar missatges contradictoris també ha demanat als estatunidencs que usin màscara, malgrat no combregar amb l’exemple.

El president entrant va assegurar que en instal·lacions federals o en mitjans de transport interestatal com a avions o autobusos farà obligatori l’ús de la màscara, però una ordre més àmplia seguirà en mans dels governs locals.

Durant l’entrevista, Biden també es va comprometre a vacunar-se i a fer-ho en públic quan l’epidemiòleg cap de la Casa Blanca, Anthony Fauci, anunciï que és segur, una posició que també han adoptat els tres últims expresidents: Barack Obama (2009-2017), George W. Bush (2001-2009) i Bill Clinton (1993-2001).

04/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris