X

Primera nit de restriccions a Sa Pobla

Els poblers no tenen prohibit sortir del poble, només és una recomanació

05/12/2020

Primera nit de restriccions a Sa Pobla

Sa Pobla ha viscut avui un dia estrany. És ben habitual que els dissabtes el poble s’ompli de gent berenant als bars. Avui no ha pogut ser: des d’ahir vespre en què l’Ajuntament va emetre aquest ban, no està permès consumir dins els locals. Només a les terrasses, i al 50 per cent. Però avui, ha plogut tot el dematí, així que el temps no acompanyava i la Plaça de l’Ajuntament estava gairebé buida.

Tanmateix, els poblers no tenen prohibit sortir del poble, només és una recomanació. Així que aquí arriba el segon drama per als restauradors locals. “Els bars dels pobles veïnats s’hauran posar les botes avui”, assegura un veí del municipi, “Búger, Campanet, Muro…els poblers som de berenar i se n’han anat a berenar a fora”.

Un dels restauradors del municipi assegura que la facturació ha caigut un 40%, fet que pot suposar pèrdues d’entre 1.000 i 2.000 euros aquest mes.

A més de les mesures ja en vigor, l’aplicació imminent del toc de queda a les 22h del vespre també farà que alguns poblers vagin a sopar fora. Els restauradors confien en el menjar per endur per salvar els mobles.

El Govern ha promès ajudar els perjudicats talment com ha fet a Manacor. En espera que les paraules dels polítics es transformin en fets, almanco una bona noticia sí que ha arribat per al teixit comercial pobler: la Fundació Euroàfrica ha donat 1.000 màscares quirúrgiques al petit comerç. Un petit alè enmig d’uns temps crítics.


Resignació a Sa Pobla per l’enduriment de les restriccions sanitàries
El Govern avança el toc de queda de Sa Pobla a les 22h

05/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris