X

El nou brot de Covid d’Alaior obliga a aïllar 9 classes dels 3 centres educatius del municipi

Ja s'han fet les primeres 100 proves PCR als contactes socials i familiars i, a partir de dilluns, se n'han programat 200 més de l'àmbit educatiu

06/12/2020

El nou brot de Covid d’Alaior obliga a aïllar 9 classes dels 3 centres educatius del municipi

Aquest dissabte, Salut ha registrat un nou brot per coronavirus a Menorca. S’ha detectat a Alaior, amb un total de 13 positius, 11 infants i 2 adults, tots ells relacionats amb el Club de Karate del municipi. Avui matí ja s’ha fet el primer centenar de proves PCR i per aquest dilluns ja n’hi ha programades 200 més.

El brot s’ha detectat al Club de Karate d’Alaior i, en total, ja s’han diagnosticat 13 positius, 11 infants i 2 adults. El professor que imparteix les classes va ser el primer a donar positiu aquesta setmana, fet que va obligar a fer PCRs a tot el seu entorn, l’alumnat del grup de karate inclòs. El resultat de les proves: 12 positius, un professor i 11 alumnes del club. De moment, tots són asimptomàtics.

El brot ha afectat totes les escoles del municipi d’Alaior en ple pont de la Constitució. De moment, hi ha 9 classes aïllades: 3 de tercer, cinquè i sisè de primària de l’Escola Doctor Comas, quatre grups de l’Institut Josep Miquel Guàrdia i dos més del Col·legi La Salle d’Alaior.

Prop de 100 persones ja han estat citades avui matí per fer-se les proves PCR. Es tracta de contactes estrets de l’àmbit social i familiar dels positius. Pel que fa a l’àmbit educatiu, a partir de dilluns, ja hi ha programades 200 noves PCRs als alumnes que han compartit aula amb aquests positius.

06/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris