X

Armengol: “Hem d’acostar-nos a la Constitució amb ambició i amb esperit reformista”

La presidenta del Govern i la Delegada del Govern, Aina Calvo, han fet un discurs al Palau de l'Almudaina de Palma, en motiu de l'acte de commemoració del 42 aniversari del Dia de la Constitució

06/12/2020

Armengol: “Hem d’acostar-nos a la Constitució amb ambició i amb esperit reformista”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el seu discurs institucional al Palau de l'Almudaina de Palma

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest diumenge, en el discurs de l’acte de commemoració del 42 aniversari del Dia de la Constitució, celebrat en el Palau de l’Almudaina, de Palma, acostar-se a la Carta Magna de l’Estat “amb ambició” i “amb esperit reformista”.

Segons ha expressat la presidenta, “és fonamental acostar-se a la Constitució espanyola amb ambició, per a fer-la valer, i amb esperit reformista, perquè s’adapti als temps que s’imposen, especialment aquest any marcat per la COVID-19, en què el major desig de tots és poder recuperar la normalitat, la qual cosa només s’aconseguirà si ningú es rendeix, malgrat la persistència del virus, i augmentant les precaucions”.

La presidenta ha dit que, en relació a les reformes que considera que s’haurien de tenir en compte per a la renovació de la Carta Magna, s’haurien d’incorporar nous drets relatius a la protecció de la intimitat de les persones en l’era de la digitalització, una plena garantia d’igualtat entre les persones així com dels drets humans d’aquells que arriben a les nostres costes.

EL DISCURS D’AINA CALVO, DELEGADA DEL GOVERN:

La delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, ha enaltit aquest diumenge el llegat “jove i sòlid” de la Carta Magna de l’Estat i ha apostat per “defensar-lo i millorar-lo”. “En un any en què la celebració s’ha vist afectada per la pandèmia, cal commemorar la celebració d’una efemèride essencial de la història, recordant la convivència pacifica i en igualtat que ha permès. Som els hereus d’un llegat jove i sòlid que cal defensar i millorar”, ha assegurat Aina Calvo.

06/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris