X

Les mesures anti-Covid marquen la celebració oficial del Dia de la Constitució

Hi ha hagut menys assistents, l'acte ha durat poc més de mitja hora, i alguns polítics s'han llençat acusacions creuades

06/12/2020

Les mesures anti-Covid marquen la celebració oficial del Dia de la Constitució

Les mesures anti-Covid marquen la celebració oficial del Dia de la Constitució. L’acte principal s’ha celebrat, com és habitual, al Congrés dels Diputats però en comptes de fer-se a l’interior, s’ha fet defora, a la Carrera de San Jerónimo. I ha durant menys de l’habitual: mitja hora.

També hi hagut molts menys assistents dels habituals: devers 200, entre autoritats i convidats. La hissada de la gegantina bandera espanyola de la Plaça Colón de Madrid ha encetat els actes per celebrar la Constitució.  La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha fet una crida a la unitat.

Entre la representació política, hi destaquen alguns presidents autonòmics, senadors, congressistes, expresidents i el líder del principal partit de l’oposició, Pablo Casado, del Partit Popular. En canvi, absències destacades com altres dirigents opositors com Inés Arrimadas i Santiago Abascal, o líders independentistes.

Entre els que sí que hi han assistit, cap sorpresa: acusacions creuades. I enmig de tot això, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha bravejat que, gràcies a la Carta Magna, se salven vides a dia d’avui.

Tant professionals sanitaris com altres col·lectius que han fet feina per combatre la pandèmia i ajudar els afectats, també han estat presents a l’acte.

06/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris