X

Aquests són els purificadors i mesuradors d’aire obligatoris per a bars i restaurants

El Govern subvencionarà amb 5 milions d’euros equips de ventilació per a la restauració

09/12/2020

Aquests són els purificadors i mesuradors d’aire obligatoris per a bars i restaurants

Aquest és un aparell de purificació de l’aire, similar als que hauran d’instal·lar bars i restaurants per garantir una correcta ventilació i evitar el virus. El Govern ha anunciat una línia de subvencions de 5 milions d’euros per ajudar a la instal·lació d’aquests aparells, en principi ja el dia 15 de desembre. Però que fa un purificador? I perquè són importants en espais tancats, on la gent no duu mascareta.

Depenent de la superfície de l’espai interior, caldrà un model més gros o més petit. Els models de gamma normal van entre els 300 euros, com aquest petitet per a habitacions, fins als 900 euros dels més grossos que és per a 90 metres quadrats. Si passam a la gamma més professional per a espais més grossos, ja parlam d’entre 1.300 i 1.500 euros per aparell.

Serà obligatori tenir mesuradors de co2 per determinar que la concentració és inferior a 800 partícules per milió. Avui matí hem vist aquest en aquest local. El problema és que s’ha romput l’estoc per l’alta demanda.

Comenten des de les associacions de restauració que no tots els locals podran tenir ja aquest mesuradors dia 15 i que els preus han pujat. Si abans costaven uns 25 euros, ara ja es venen per 100.

09/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris