X

Obren una estació mòbil d’ITV a Calvià

Es crea per escurçar la llista d'espera de tres mesos i mig per obtenir una cita

09/12/2020

Obren una estació mòbil d’ITV a Calvià

La nova estació mòbil d’ITV de Magaluf, a Calvià, està operativa des de les dues del migdia i ja ha efectuat la primera inspecció. El sistema per demanar cita prèvia funciona des d’avui dematí. Poden sol·licitar-la tant aquelles persones que no tenguin encara cita per passar l’ITV, com aquelles que en tenguin per altres estacions de Mallorca i vulguin modificar-la per reduir el temps d’espera.

S’estima que 300 vehicles passaran cada dia per la nova estació mòbil, un centenar manco que a les que hi ha ja operatives. Això es deu a què cada una de les quatre línees per passar la inspecció que hi ha a la nova estació, només poden atendre a un vehicle de manera simultània, enlloc dels dos a tres que passen per les línies de les estacions fixes.

Es tracta d’una estació provsional que s’espera que estigui operativa devers 10 mesos i el seu objectiu és doble: per una banda, descongestionar de feina les altres estacions d’ITV i, d’altra reduir les llistes d’espera per obtenir una cita que actualment se situen entorn dels tres mesos i mig.

El Consell de Mallorca recorda que actualment hi ha un projecte d’una nova estació fixa al polígon de Son Bugadelles, també a Calvià. Precisament, demà s’acaba el termini perquè es presentin les empreses interessades en fer-se càrrec del projecte. S’espera que la nova estació estigui operativa abans del fi de la legislatura, d’aquí a dos anys.

Entre les principals queixes dels usuaris avui, a l’estació fixa de Son Castelló de Palma, destaquen la cua per passar la revisió, malgrat tenir l’hora concertada. La llista d’espera és l’altra gran queixa.

Arran de la pandèmia i de les 55.000 cites anul·lades, la llista d’espera s’amplià a 5 mesos abans de l’estiu. Ara està entre tres mesos i mig i quatre, depenent de l’estació. Costa de rebaixar l’espera tot i els nous sitemes de cita que s’han posat en marxa fins ara, entre altres motius perquè el protocol covid complica la feina dels tècnics.

Una altra de les preocupacions són les multes per dur la ITV caducada. Un dels usuaris ens ha explicat que l’han multat tres vegades, tot i tenir cita concertada. En principi, el criteri de trànsit és no multar si es du el justificant de la cita que s’han de demanar abans d’haver caducat la ITV.

09/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris