X

Així funciona el rastreig de xarxes socials del Govern: quatre persones vigilant el teu Instagram

Les sancions per organitzar una festa poden arribar als 600.000 euros, però participar-hi pot suposar una multa de fins a 60.000 euros

10/12/2020

Així funciona el rastreig de xarxes socials del Govern: quatre persones vigilant el teu Instagram

Imatge d'arxiu.

“Aquests dies hem actuat en una festa després de veure un vídeo penjat a Instagram. Tenim quatre persones dedicades a aquest tipus de rastreig”. La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha explicat aquest dijous al programa ‘Al dia‘ d’IB3 Ràdio com es fa el rastreig de xarxes socials per part del Govern per evitar incompliments del toc de queda, festes i quedades prohibides per la pandèmia.

“L’objectiu de la vigilància amb drons i el rastreig de xarxes socials és detectar incompliments, perquè no podem tenir un policia darrere cada persona. Són mitjans complementaris als mitjans humans que tenim. En total, tenim una cinquantena d’inspectors treballant.

“Aquest cap de setmana, la Policia Local i Nacional varen intervenir en un local de Palma perquè van veure vídeos publicats a Instagram. Tenim quatre persones dedicades a aquest tipus de rastreig”, ha explicat Castro.

Els quatre drons que vigilen les Illes, ha explicat la consellera, transmeten dades i imatges en temps real i en donen part a les forces i cosos de seguretat. Els manegen personal autoritzat i format, complint la normativa vigent.

Des de l’inici de la pandèmia hem aixecat 322 actes d’infracció i s’han proposat sancions per valor de 700.000 euros. També s’han tancat quatre locals, ha detallat Castro. “No volem posar sancions i cobrar multes. Volem que la gent sigui conscient dels perills que hi ha. Les sancions poden arribar als 600.000€, per exemple per organitzar una festa, però participar en una festa també pot suposar sancions fins a 60.000€”, ha dit.

10/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris