X

Els restauradors demanen “ajudes directes” al Govern per mantenir els seus negocis

Les empreses que tenguin manco de 20 treballadors podran sol·licitar una ajuda de 800 euros per instal·lar sistemes de purificació d'aire

10/12/2020

Els restauradors demanen “ajudes directes” al Govern per mantenir els seus negocis

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit amb el sector de la restauració i els sindicats, per detallar la convocatòria d’ajuts de 5 milions d’euros per instal·lar sistemes de purificació d’aire. Les empreses que tenguin manco de 20 treballadors podran sol·licitar una ajuda de 800 euros per aquests aparells. A partir de dia 21 de desembre ho podran sol·licitar per via telemàtica, presentant una declaració responsable de la instal·lació. El govern creu que se’n podran beneficiar 6.000 locals. Els restauradors, però, asseguren que necessiten ajudes directes per mantenir els seus negocis. Calculen que un 24% del locals han hagut de tancar per mor de la crisi derivada de la Covid-19. Les patronals també lamenten la manca de previsió en la presa de decisions, com l’avançament del toc de queda.

Mesuradors de CO2

Els negocis tendran més marge per instal·lar els mesuradors de CO2. Com que no n’hi ha al mercat, si han fet la comanda i ho poden demostrar, no serà necessari que els tenguin instal·lats dia 15 de desembre, tal com estava previst.

 

10/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris