X

Els preus baixen un 0,5% el novembre

La taxa puja dues dècimes respecte a la registrada a l'octubre (-0,7%)

11/12/2020

Els preus baixen un 0,5%25 el novembre

Imatge d'arxiu. /EFE

La taxa anual de l’IPC s’ha situat a les Illes Balears al novembre en el -0,5% i puja dues dècimes respecte a la registrada a l’octubre (-0,7%).

La taxa anual de l’IPC disminueix en vuit comunitats autònomes al novembre respecte a octubre, es manté en cinc i augmenta en quatre. Els majors descensos es produeixen a Canàries i Múrcia, amb baixades de tres dècimes en ambdues, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per part seva, Illes Balears i Comunitat Valenciana són les comunitats on més s’incrementa la taxa anual, amb una pujada de dues dècimes en cadascuna.

A Espanya, els preus van caure un 0,8% al novembre en taxa interanual, el mateix descens que el registrat a l’octubre, encadenant vuit mesos amb l’evolució anual de l’IPC en negatiu, segons la dada confirmada per l’INE.

En aquesta evolució ha influït, d’una banda, l’augment dels preus de l’electricitat enfront de les baixades de fa un any i, per un altre, el descens dels preus de les fruites, major enguany que en 2019, i l’estabilització del d’altres productes, com a peix i marisc.

Segons detalla l’INE, la baixada dels preus en l’apartat d’habitatge, on s’engloba l’electricitat, va anar al novembre del 2,2% enfront del descens del 3,6% registrat en taxa anual a l’octubre.

Una variació que recull el repunt dels preus de l’electricitat i, en menor mesura, del gasoil per a calefacció, enfront de les baixades de novembre de 2019.

11/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris