X

Balears participa per primera vegada en l’informe anual del canvi climàtic

120 regions de tot el món participen en l'elaboració d'aquest informe que té com a objectiu la lluita contra el canvi climàtic

12/12/2020

Balears participa per primera vegada en l’informe anual del canvi climàtic

EFE

Balears ha participat aquest any, i per primera vegada, en l’elaboració de l’informe anual sobre canvi climàtic del Carbon Disclosure Project (CDP), amb altres 120 regions de tot el món.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, amb la participació de Balears en aquest informe, l’acció contra el canvi climàtic que està duent a terme la comunitat autònoma es pot comparar amb la que estan fent altres 120 regions i estats de tot el món.

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha coordinat la compilació de totes les dades relatives a Balears. Un treball en el qual també ha col·laborat la Conselleria de Medi Ambient.

D’aquesta manera, ha explicat, l’estudi ofereix dades de consum energètic, així com plans i objectius de la descarbonització a l’arxipèlag balear. També recull informació referent a la gestió de residus, d’aigües o a la biodiversitat.

Respecte a l’informe del CDP, la Conselleria ha posat l’accent que ofereix una imatge global d’impacte, progrés i accions impulsades pels estats i regions que han participat.

A més, ha afegit, el document posa en comú les dades de totes les ciutats, estats i regions consultades amb la finalitat que tots els interessats puguin aprendre com altres governs estan impulsant la transició cap a una economia baixa en carboni, més saludable i pròspera.

El CDP ha destacat a Balears com una comunitat que ja s’ha proposat el 2050 per a l’eliminació de qualsevol mena de sistema elèctric que provingui d’energia fòssil i fer que el 100% del consum sigui renovable. Però la direcció general d’Energia i Canvi Climàtic ja planteja avançar aquesta data al 2040.

L’estudi també ha posat de manifest que, cinc anys després dels Acords de París, només el 21% dels estats i regions han desenvolupat plans d’acció climàtica. A més, ha recordat, que a mesura que s’acosta la celebració de la COP26, tots els governs han de treballar amb l’objectiu de reduir a la meitat les emissions en 2030 i arribar a un punt de zero emissions en vista al 2050.

Per això mateix, la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha celebrat la recent decisió de la Unió Europea d’elevar del 40 al 55 per cent la reducció d’emissions per a 2030 en relació al nivell de 1990. Un posicionament que el vicepresident Yllanes ha deixat palès aquesta setmana amb la seva adhesió al manifest mitjançant el qual diferents líders d’àmbit europeu reclamen la urgència de reduir les emissions.

12/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris