X

Menorca passarà aquest dimarts a nivell 3 de risc alt

La decisió s'ha pres davant l'increment de la incidència acumulada, que se situa actualment en 153 casos per 100.000 habitants

12/12/2020

Menorca passarà aquest dimarts a nivell 3 de risc alt

Sant Lluís (Menorca)./EFE/David Arquimbau Sintes

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha anunciat aquest dissabte que Menorca passarà el dimarts al Nivell 3 de risc alt, després que es proposi el dilluns a Consell de Govern, davant l’increment de la incidència acumulada, que se situa actualment en 153 casos per 100.000 habitants.

La responsable autonòmica ha indicat que el canvi de nivell es planteja seguint una sèrie d’indicadors, entre ells el de la incidència acumulada, que segons ha dit a l’illa ha crescut un 53 per cent. Així mateix, ha apuntat que es té en compte també el nombre de persones que contagia un positiu i, en el cas de Menorca, aquesta xifra se situa en 1,69, la més alta de Balears.

“Aquest indicador indica que la propagació del virus pot ser més ràpida”, ha explicat Gómez, qui ha remarcat que l’increment de la incidència i d’altres indicadors té relació amb la “fatiga pandèmica”. “Portem 10 mesos de pandèmia i hi ha moments en què ens relaxem massa, especialment durant les reunions familiars o les trobades socials, que són els focus principals de contagi”.

D’aquesta manera, l’illa passarà del Nivell 2 de risc mitjà al Nivell 3, la qual cosa implicarà aplicar mesures més restrictives. En concret, les reunions tant en domicilis com en bars i restaurants podran ser de sis persones en l’exterior i sis persones també a l’interior, quan fins al moment eren 10.

També descendirà l’aforament en bars i restaurants depenent de la ventilació a l’interior, encara que es mantindrà el 75 per cent a les terrasses.

Per part seva, l’aforament en els comerços baixarà del 75 per cent al 50 per cent. Mentrestant, en cerimònies i culte es reduirà a 40 persones en l’exterior i 20 a l’interior, amb una capacitat màxima del 30 per cent.

De la mateixa manera, l’aforament en els teatres i auditoris es reduirà al 50 per cent i en les excursions i activitats a l’aire lliure només podran participar un màxim de 15 persones. En el cas de les activitats d’oci infantil, aquesta xifra baixarà fins als 10.

No obstant això, Gómez ha destacat que es mantindran les mesures previstes per a les festes nadalenques. D’aquesta manera, el dia 24 de desembre el toc de queda serà a les 01.30 hores i tant el dia 24 com el dia 25 el nombre de persones que podran reunir-se serà de 10.

La consellera ha fet aquestes declaracions després de la reunió telemàtica que han mantingut la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i els alcaldes de l’illa amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

12/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris