X

Comencen els cribratges massius a Muro i a Lloseta

Els tests d'antígens es faran al polígon industrial de Muro, als carrers Vinroma i Marjals, i al poliesporitiu municipal de Lloseta entre les 9h del matí i les 18h del capvespre

13/12/2020

Comencen els cribratges massius a Muro i a Lloseta

EFE

La Conselleria de Salut i Consum inicia aquest diumenge dia 13 de desembre els cribratges als municipis de Muro i Lloseta, que es prolongaran fins dimarts que ve.

A Muro es farà al polígon industrial, als carrers Vinroma i Marjals, i a Lloseta, al pavelló Es Puig. Els tests es faran entre les 9h del matí i les 18h del capvespre.

A diferència de la PCR, els resultats de la qual s’obtenen 24-48 hores després, les proves d’aquests cribratges que s’estan fent en alguns munipis de les illes són amb tests d’antígens, que permeten tenir els resultats en 15 minuts. Els positius després seran ratificats amb una prova PCR per tenir la màxima seguretat en el resultat de les proves.

Totes les persones majors de 16 anys poden fer-se aquests tests. Més de 25 professionals participaran en el dispositiu organitzat per Atenció Primària de Mallorca.

LES PROVES A MURO:

Per a la realització de les proves l’Ajuntament de Muro, com ja va fer el de sa Pobla en el seu moment, ha dividit el municipi en dues zones. Els extrems del carrer Sant Anna i el carrer Comptat estableixen l’eix que les separa. Així, aquest diumenge dematí estan convocats a fer-se les proves els veïns de la zona A i a la tarda, ho estan els de la zona B.

D’altra banda es recomana que els majors de 40 anys hi acudeixen en les primeres hores del dia (de 9h a 13h) i la resta, de 13h a 18h.

Les proves del cribratge a Muro es preveu que s’allarguin fins dimarts que ve.

LES PROVES A LLOSETA:

En el cas de Lloseta, també s’ha dividit el poble en dues zones, que es divideixen al carrer Pou Nou, Guillem Santandreu, Joan Carles I i Josep Bibilioni. La zona 1 correspon a la part superior del poble i la zona 2, a la inferior. Avui estan convocats a fer-se la prova els veïns de la zona 1 i demà se la faran els de la zona 2. Dimarts es podran fer la prova tots aquells que no se l’hagin pogut fer ni avui ni demà. L’horari també és de les 9h a les 18h del capvespre i els tests es realitzaran al pavelló Es Puig.


Els casos de coronavirus a les Illes no afluixen

 

13/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris