X

El Banc Sabadell congelarà el cobrament dels crèdits concedits a afectats per la fallida de Dentix

Consum ha requerit a un total de 13 entitats bancàries que deixin d'executar les mensualitats en cas de serveis no finalitzats

13/12/2020

El Banc Sabadell congelarà el cobrament dels crèdits concedits a afectats per la fallida de Dentix

El Banc Sabadell suspendrà el cobrament dels préstecs als afectats de Dentix amb tractaments inacabats. De moment, és l’única entitat bancària que congelarà les quotes al seus clients a l’espera de saber com es soluciona la crisi de la cadena de serveis dentals, que el passat 2 d’octubre va presentar concurs de creditors. Milers d’usuaris varen pagar per tractaments que varen quedar a mig fer i les empreses creditícies que en varen finançar la majoria, encara segueixen cobrant-ne les mensualitats. Ara, la Direcció General de Consum requereix a un total de 13 entitats que deixin d’executar els cobraments.

Les entitats prestamistes amb les quals s’han contractat aquests tractaments són Bankia, Bankinter, BBVA, UNOE, Cetelem, Evo Finance, Finconsum, Fracciona, Mare Nostrum, Pastor/Abanca, Pepper, Pichinca, Sabadell, Sequra i Zank.

En total són 3.824 els usuaris de Dentix a Balears que no han pogut veure concluït el seu tractament davant la interrupció dels serveis i la declaració de concurs de creditors de l’empresa. La suma de tots els tractamants pagats i no finalitzats frega els sis milions d’euros només a les Illes. El director general de Cosum, Félix Alonso, avisa que “les entitats que continuin executant els cobraments per serveis inacabats podrien rebre sancions” que podrien arribars als 24.000 euros.

De moment el Banc Sabadell ja ha fet públic que suspendrà els cobraments per tractaments inacabats. Mentrestant però, moltes entitats segueixen cobrant i, algunes, fins i tot, amenacen els qui demanen no pagar assegura Iris Gamboa, portaveu de la Plataforma d’afectats de Dentix a Palma.

Els usuaris de Dentix perjudicats tenen la opció de presentar-se al concurs de creditors fins dia 3 de gener. De fet, la Direcció General de Consum ha habilitat un formulari per ajudar als afectats amb aquests tràmits.

13/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris