X

DINS Santi Taura i Béns d’avall, noves estrelles Michelin

Zaranda, l'únic dues estrelles de les Balears, perd la distinció per tancament del restaurant

14/12/2020

DINS Santi Taura i Béns d’avall, noves estrelles Michelin

Santi Taura, xef de DINS, ha estat distingit amb una estrella a la guia Michelin 2021

Mallorca ha sumat dues noves estrelles Michelin. Els restaurants DINS, del xef Santi Taura, presentador de Cuina amb Santi Taura d’IB3, i Béns d’avall, de Jaume i Benet Vicens, s’incorporen a la galàxia Michelin en la guia 2021, que ha estat presentada aquest vespre a la Real Casa de Correos de Madrid en un esdeveniment sense públic i amb la presència dels cuiners bi i triestrellats de la ciutat.

Amb aquestes dues estrelles s’incorporen dos projectes que duien anys reivindicats. D’altra banda, les Illes perden l’únic biestrellat, el restaurant Zaranda, de Fernando Pérez Arellano, que tancà les seves portes aquest estiu.

La guia Michelin ha destacat de DINS Santi Taura, el projecte del llosetí al restaurant de l’hotel El Llorenç, “la passió pels plats tradicionals mallorquins que versiona de forma moderna, textures delicades, tècnica i sabors ben definits”. Mentre que, de Béns d’avall, la seva “cuina mallorquina actualitzada, intensa en sabors, i que combina a la perfecció tradició i modernitat”.

Pel que fa als guardonats en anteriors ocasions, mantenen tots l’estrella. Són Adrián Quetglas (Palma), Andreu Genestra (Capdepera), Es Tragón (Sant Antoni de Portmany), Maca de Castro (Port d’Alcúdia), Marc Fosh (Palma), Es Fum (Palmanova), Es Racó d’es Teix (Deià) i Voro (Canyamel).

Reconeixements a Miceli, Can Boqueta i a la sostenibilitat d’Andreu Genestra

Miceli (Selva), de Marga Coll, i Ca’n Boqueta (Sóller), de Kiko Martorell, de la seva banda, s’han fet amb la distinció Bib Gourmand, que reconeix els restaurants amb millor relació qualitat-preu.

La guia 2021 d’Espanya i Portugal, que es posarà a la venda aquest dimarts, no incorpora cap nou tres estrelles, mentre que n’obtenen la primera 21 restaurants i 21 aconsegueixen l’estrella verda, una nova distinció a la sostenibilitat. Entre ells la del restaurant Andreu Genestra (Capdepera).

14/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris