X

Els ocupants d’una pastera que intentaven arribar a les Balears acaben detinguts a Tunísia

Van sortir el 9 de novembre d'Algèria i romanen detinguts a una presó de Tunísia acusats de terrorisme

16/12/2020

Els ocupants d’una pastera que intentaven arribar a les Balears acaben detinguts a Tunísia

Imatge d'arxiu.

Una pastera amb 14 persones que va sortir el 9 de novembre d’Algèria direcció a les Balears es va desviar de la ruta i després de diversos dies a la deriva van ser interceptats i detinguts a Tunísia, a més de 500 quilòmetres del punt de sortida.

La pastera feia més d’un mes que es trobava desapareguda i les famílies no tenien cap informació dels seus éssers estimats. Sospitaven que podria haver arribat a Tunísia perquè el senyal dels seus telèfons era d’aquest país, tot i que en cap moment van poder establir contacte amb ells.

Gràcies a la insistència de les famílies i de les organitzacions en defensa dels drets humans, aquest dilluns han pogut localitzar als joves. A més, un dels familiars ha pogut veure el seu fill de nou 35 dies després. Romanen detinguts a una presó pròxima a Tunis, acusats de terrorisme pel fet d’haver entrat al país sense permís.

Segons el Centre Internacional per la Identificació dels Migrants Desapareguts es tracta d’una detenció “il·legal” i esperen que es resolgui al més aviat possible. Consideren que ells no tenien cap intenció d’arribar a Tunísia i que és absurda l’acusació de terrorisme. Aquesta organització creu que hi pot haver molts més joves algerians que en l’intent d’arribar en pastera a les Balears han acabat a una presó tunisiana.


Escolta aquí la secció d’anàlisis internacional amb Marc Ferrà a IB3 Ràdio

16/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris