X

Queixes de Consubal per la manca d’informació del Govern sobre les proves PCR

IB3 Ràdio comprova que és difícil contactar amb els centres de la península per demanar hora

16/12/2020

Queixes de Consubal per la manca d’informació del Govern sobre les proves PCR

Els laboratoris que el Govern té concertats a la Península que fan proves PCR ja donen cites perquè els residents que arribin a les Illes puguin fer-se els tests abans de viatjar. Tot i això, IB3 Ràdio ha comprovat que no és fàcil aconseguir parlar amb els diferents centres distribuïts entre les 17 comunitats autònomes per demanar hora. Altres centres comunicaven tota l’estona. Fins i tot, ens hem trobat amb un dels centres que el Govern inclou en el seu llistat que assegura que no forma part de les empreses associades amb Salut. Sigui com sigui els preus que ofereixen són 125 euros per fer-se una PCR i 60 pel test d’antígens. En cas de volar amb Vueling o Ibèria la PCR s’abarateix als 98 euros.

L’Associació de consumidors i Usuaris de les Illes Balears, Consubal, assegura que rep queixes de passatgers per la manca d’informació que hi ha sobre on poden anar a fer-se les proves per detectar la Covid-19. En declaracions a IB3 Ràdio, el portaveu de Consubal, Alfonso Rodríguez, s’ha queixat que “els residents de l’Arxipèlag que viuen fora per qüestió d’estudis o feina hagin de pagar-se les proves per venir aquest Nadal”.

Autobús a la UIB

D’altra banda, el Govern durà aquest dijous al campus de la UIB un autobús per a què els alumnes que resideixen habitualment a Menorca, Eivissa i Formentera puguin fer-s’hi, de manera voluntària i gratuïta, la prova PCR que requereixen per poder tornar a la seva illa. Els estudiants tendran els resultats de la prova divendres al llarg del matí.

16/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris