X

‘Salvar vides o salvar el Nadal?’, la campanya del Govern per demanar seny aquestes festes

Els professionals sanitaris en són els protagonistes i han explicat la seva experiència en la presentació de la campanya a Son Espases

17/12/2020

‘Salvar vides o salvar el Nadal?’, la campanya del Govern per demanar seny aquestes festes

“Salvar vides o salvar Nadal? Salvem vides” és el lema de la campanya que el Govern posa en marxa per frenar una tercera onada de contagis provocada per les festes. Hi participen professionals sanitaris de diferents àrees.

Aquest dijous, a l’Hospital de Son Espases, s’ha presentat el vídeo on ells mateixos han explicat les seves experiències. Teresa Janer, metgessa de la Unitat de Cures Intensives ha assegurat que el més dur “és la part més humana de la medicina, perquè t’enfrontes a situacions molt greus per les quals estàs poc o gens preparada”. Xima Delgado, infermera de l’UCI afegeix que “intenten treure el seu dia a dia amb humor i fent-se costat, però l’ambient és molt trist”.

Cansats d’un any sense treva, veuen amb por i impotència com s’acosta una tercera onada. Asseguren estar preparats però ens demanen que els ajudem a ajudar-nos. Andreu Mascaró, tècnic del SAMUR, ha explicat que “hi ha molta informació, molt de coneixement, però no acabam, al final, a controlar-ho tot”. Per aquells que pensen incomplir les normes aquest Nadal el missatge és clar, “responsabilitat i seny”, demana Xima.

Com diu Carlos Muntaner, zelador de Son Espases, “la pandèmia ha tret el millor de nosaltres i intentam que, quan atenem a algú, no noti els efectes que la pandèmia te damunt cada un dels companys”. I afegeix, “a tots aquells que no respectin les normes aquest Nadal i agafin la malaltia els tractarem com a qualsevol altre, aquí no discriminam ningú” malgrat no ser responsables.

17/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris