X

Formentera demana més restriccions abans de Nadal per contenir els contagis

La presidenta del Consell "plantejarà" aquest mateix dijous  al Govern un "canvi" en el nivell de risc o l'aplicació de "mesures més restrictives''

17/12/2020

Formentera demana més restriccions abans de Nadal per contenir els contagis

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha demanat aquest dijous al Govern mesures més restrictives abans de l’inici de les festes de Nadal amb la finalitat de poder contenir la propagació de la covid-19 de manera “immediata”.

Després de la reunió de seguretat celebrada de manera extraordinària i urgent després de l’increment de casos registrat a Formentera, Ferrer ha assenyalat que aquest mateix dijous “plantejarà” al Govern un “canvi” en el nivell de risc o l’aplicació de “mesures més restrictives”.

La presidenta insular, a més, ha mostrat la seva preocupació per l’últim recompte de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, amb 7 nous casos en les darreres 24 hores, que sumen un total de 26 positius lleus o asimptomàtics. D’aquests, 12 corresponen al brot social-familiar, als quals cal afegir altres 28 contactes estrets que es troben en estudi per part de la central de rastreig.

Davant la previsió que la incidència de la covid-19 segueixi en augment, Ferrer ha reclamat a totes les forces de seguretat que es “coordinin” i “reforcin” els controls i la informació, especialment en els espais interiors i en els llocs públics com a parcs, places i platges. En la reunió, també s’han revisat els protocols i mesures de seguretat que s’han d’aplicar en els esdeveniments propis de l’administració amb la finalitat de “reduir al màxim” una possible propagació del virus. En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que la Mostra de Músics de Formentera, programada per a aquest divendres i diumenge, ha estat posposada per motius sanitaris. L’administració insular i l’Associació Formentera Musical han decidit suspendre l’espectacle, ja que entre alguns integrants dels grups hi ha contactes estrets del brot detectat, ha precisat el Consell.

Finalment, Ferrer ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania de Formentera “ja que és una situació molt complicada”, ha conclòs.

17/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris