X

Sàtira, crítica i molt d’humor a ‘José Mari’

Una història bandarra, sobre tres actors que segresten una persona rica i molt respectada

17/12/2020

Sàtira, crítica i molt d’humor a ‘José Mari’

José Mari, una producció de La Impaciència i Culturalment, s’estrena aquest aquest divendres al Teatre del Mar de Palma, amb totes les entrades esgotades per tot el cap de setmana. Està previst que per Nadal es programin noves funcions. Una història bandarra, sobre tres actors que segresten José Mari, una persona rica i molt respectada.

“José Mari es la història de tres companys de feina” explica l’autor del text, i també actor, Salvador Oliva. “Tots tres són actors, i tenen la brillant idea que un d’ells escrigui una obra de teatre meravellosa i que els doni molta pasta”, afegeix. Una punt de partida que troba paral·lelismes en els mateixos actors, i en el procés creatiu de l’obra. “Ens volíem riure de nosaltres mateixos, de la situació dels actors que no tenen feina i viuen una tragèdia”, diu amb ironia l’actor Xavi Núñez.

A partir d’aquí, neix la ficció. “Com es pot suposar no és una idea massa fructuosa, per això tenen una altra idea brillant: segrestar una persona”, avança Oliva. I aquesta persona és possible que sigui José Mari. Tot i trobar similituds amb la figura d’Aznar, en cap moment es fa referència a la seva persona. “Ho deixam obert al públic, però sí que és un personatge que representa el capitalisme i el consumisme”, explica Luis Venegas, que encarna el personatge de José Mari.

Una obra polèmica, satírica, que no deixa indiferent a ningú. I on l’humor, i la crítica al poder i al capitalisme són constants. “Volem provocar coses, no només que riguin perquè riguin” diu l’actor Rodo Gener. “Hi ha escenes que causaran rebuig a la gent, perquè intentam dur les coses a l’extrem”.

17/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris