X

El ‘Brexit’ obliga Menorca a cercar mercats turístics alternatius

Dificultarà l'arribada de britànics pels controls fronterers i els permisos temporals d'estada

18/12/2020

El ‘Brexit’ obliga Menorca a cercar mercats turístics alternatius

EFE

D’aquí exactament dues setmanes es fa efectiu el Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea que entra en vigor el primer de gener. Les negociacions continuen obertes i es pot arribar a final d’any sense acord, la qual cosa es desconeix quines conseqüències podria tenir per als britànics. El que és evident és que passar les vacances a Menorca els serà molt més difícil a partir d’ara, i més tenint en compte l’actual context sanitària i econòmic. S’imposaran restriccions i controls per entrar a l’espai Schengen i això afectarà al principal mercat turístic internacional de l’illa.

La redactora en cap d’Hosteltur, Esther Mascaró, detalla que s’establiran permisos temporals d’estada. Així mateix, també es veuran afectades les convalidacions del carnet de conduir o el transport de mascotes, entre d’altres.

També en patiran les conseqüències els britànics residents a Menorca. Les dificultats per viatjar fan que Mascaró cregui que intentar recuperar la línia amb Londres a l’hivern, a través del contracte de comarketing, no sigui una prioritat.

L’experta en turisme recomana cercar altres mercats. Una tasca que assegura s’ha fet els darrers anys a Menorca. L’objectiu és no dependre únicament del mercat britànic i que una situació com el Brexit acabi perjudicant i condemnat el turisme a l’illa. Tot i que el nombre de britànics que arriba cada any fa temps que cau, continuen sent essencials per a molts hotels que depenen totalment d’ells.

Mascaró entén que Alemanya ha de ser una prioritat per com encaixa amb els atractius de Menorca. Per això, cal trencar amb la segmentació de les cadenes hoteleres que, per facilitat i costum, solen adjudicar britànics a Menorca i germànics a Mallorca.

L’any 2019  van arribar 476 mil britànics, segons l’Institut Nacional d’Estadística.

18/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris